Lean Lead Experience Kick-off 2019 
28 februari 2019

_edited.jpg

We blikken tevreden terug naar onze feestelijke kick off op 28 februari 2019 waarbij we ons 10 jarig bestaan gevierd hebben. Met 130 deelnemers en bijna 100 bedrijven zorgden we voor een ‘full house’ in Bluepoint!

Hier kort een overzicht van onze inspirerende lezingen:  

 

Euroclear : Met Lean@office kan je het verschil maken !

Gastspreker : Yvan Vangeneugden (Director, Architect lean) 

 

Lean office blijft voor velen een uitdaging maar niet voor Euroclear ! Voor hen is Lean office een management visie, met speciale aandacht voor het change verhaal om mensen anders te doen werken en anders te doen kijken naar problemen. Het is een verhaal dat voortdurend nieuwe uitdagingen stelt om deze ‘Lean’ manier van werken te borgen en iedereen aan te zetten om opnieuw grenzen te verleggen. Ook nu met de nieuwe uitdagingen van nieuwe technologieën zet men in op een Lean office 4.0 manier van werken.

 
Volvo Car Lean 2.0 “Best in basics” 

Gastspreker :  Piet Bosschaert (Operational Development / VCMS manager VCG)

 

Wat maakt de Gentse Volvo-fabriek zo speciaal, en meer specifiek ?  Namelijk “Mensen” en hun passie om een Volvo wagen te ontwikkelen en te bouwen.  Hierbij kiest men voor een Gemba aanpak om  “Best in Class” te worden.   Er wordt tijdens Gemba walks gefocust op de basics en men neemt tijd voor dialoog met de operatoren. Met deze aanpak, gecombineerd met bijkomende opleidingen en coaching (Volvo Academy), gaat Volvo voor de “Smart fabriek” van de toekomst.

 

Volvo Car Academy & innovatieve Leervacature TEO 

Gastsprekers : Dirk Peelman (Lead coach and superintendent Volvo Car Academy)

Werner Van den Broeck  (Oprichter “TEO”)

 

Vele bedrijven kreunen onder het gebrek aan technisch geschoold personeel ,zo ook Volvo.  Vanuit de Volvo Car Academy startte men samen met “TEO" een innovatieve aanpak. Jullie konden ontdekken hoe Volvo e-learning en technische opleidingen organiseert. Hierbij komen naast technische vaardigheden ook Lean manufacturing en sociale vaardigheden ruim aan bod. Zo ontwikkelt men future proof medewerkers op basis van hun inzet, leervermogen en motivatie! Meer nog met deze aanpak gaat men op zoek naar medewerkers met “Goesting” voor groei.
 

                                                “Als je het niet probeert, weet je ook niet of je het kunt”

                                    
  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De succesvolle lean aanpak : Monozukuri !
Gastspreker : Steven Blom, een gedreven visionair 

 

Wil je zowel tevreden klanten als tevreden medewerkers, ga dan aan de slag met Monozukuri of de menselijke kant van lean.  Deze visie combineert het verbeteren van het technische met het sociale systeem door het ‘doen met aandacht’. Want enkel door het combineren van mens en methode kan men een succesvolle en duurzame verbetering realiseren. Dat leidt tot een enorme verbetering van de resultaten: hogere productiviteit, betere productkwaliteit én meer werkplezier.  “Trots zijn op vakmanschap”

 

Nadien werd er in de verschillende werkgroepen kennisgemaakt en kon men in een open gezellige sfeer kennis ,ervaringen en inzichten delen

 

 Ook nog even een LINK naar onze trailer van 28/02 & after movie 

IMG_5698_edited.jpg