Team & Leadership

BelGan - Samen vooruit op de shopfloor

Bijdrage door
Gino Quenis
No items found.

Video beschikbaar voor leden na onze kick-off op 30/03/2022.

Video beschikbaar voor leden na onze kick-off op 30/03/2022.

Johan Meersman - production manager

De deelnemers van de Lean Lead Experience Day waren zeer enthousiast over de presentatie van Johan Meersmans en waren in staat om zijn inzichten en adviezen direct te vertalen naar hun eigen organisaties. Johan's benadering van lean manufacturing was praktisch en mensgericht, en hij slaagde erin om de complexiteit van het onderwerp op een begrijpelijke manier uit te leggen.

Johan Meersmans heeft hierbij gefocust op 4 belangrijke domeinen: veiligheid, kwaliteit, prestaties en moraal.

Ten eerste benadrukte hij het belang van veiligheid op de werkvloer. Veiligheid is de hoogste prioriteit voor elke organisatie en het is van essentieel belang om een veilige werkomgeving te creëren voor alle medewerkers. Door middel van verschillende veiligheidstechnieken, -procedures en -protocollen, kunnen organisaties ervoor zorgen dat ze voldoen aan alle wettelijke eisen en dat ze de veiligheid van hun medewerkers garanderen.

Het tweede domein dat Johan Meersmans besprak was kwaliteit. Kwaliteit is van vitaal belang voor het succes van elke organisatie. Door middel van het verminderen van verspillingen, het verbeteren van processen en het implementeren van kwaliteitscontroles, kunnen organisaties hun producten en diensten van hoge kwaliteit leveren aan hun klanten.

Verder besprak hij performance of prestaties. Prestaties zijn belangrijk voor het succes van een organisatie omdat ze bepalen hoe effectief en efficiënt een organisatie is in het bereiken van haar doelstellingen. Door middel van het toepassen van lean manufacturing technieken en het verbeteren van de processen op de werkvloer, kunnen organisaties hun prestaties verbeteren en hun concurrentiepositie versterken.

Tot slot benadrukte Johan Meersmans het belang van moraal. Een goede moraal is essentieel voor het creëren van een positieve werkomgeving waar medewerkers zich gewaardeerd en betrokken voelen. Door middel van een open communicatie, het betrekken van medewerkers bij het verbeteren van processen en het erkennen en belonen van prestaties, kunnen organisaties een positieve werkcultuur creëren waar medewerkers zich gewaardeerd en betrokken voelen.

Johan Meersmans heeft zijn publiek op de Lean Lead Experience Day gecoacht om deze 4 domeinen te integreren in hun aanpak van lean manufacturing en om de samenwerking tussen management en werknemers te verbeteren om zo de productieprocessen te optimaliseren en de concurrentiepositie te versterken.

Download de presentatie

Over de auteur

Gino Quenis

Redacteur en CEO sinds 1999

Gino Quenis is de oprichter van Lean Lead. Hij heeft jarenlange ervaring in Lean en brengt mensen samen die vanuit de praktijk en met kennis van zaken anderen kunnen inspireren.

Auteur bekijken