Team & Leadership

De Puratos Magic-cultuur stimuleert de ontwikkeling van talenten !

Bijdrage door
Gino Quenis

Continu Verbeteren (CI)

Video beschikbaar voor leden na onze kick-off op 30/03/2022.

Video beschikbaar voor leden na onze kick-off op 30/03/2022.

De Puratos Magic-cultuur stimuleert de ontwikkeling van talenten !

OpEx-manager Stefaan Keyzer en HR-BP Liesbeth Van Criekingen.

Eén van de grootste uitdagingen is zonder twijfel het aantrekken, ontwikkelen en behouden van talent. Daarom investeert Puratos in een performante leercultuur waarin medewerkers zelf verantwoordelijkheid nemen voor hun ontwikkeling van toekomstige vaardigheden. De Puratos Magic-leerreis begint dan ook vanaf dag één met een welkomsttraject en gaat continu verder via gepersonaliseerd leren aan de Puratos University. Dit wereldwijde leerplatform vormt het fundament waarop alle medewerkers kennis en expertise kunnen ontwikkelen en uitwisselen. Teamwerk en netwerken zijn daarbij essentiële onderdelen, omdat er binnen Puratos veel interne kennis aanwezig is en Puratos wil dat medewerkers niet alleen de kennis vinden, maar ook in contact komen met collega's die hen kunnen helpen en coachen.

Bij Puratos Lummen wordt de ontwikkeling van medewerkers op een doordachte manier aangepakt. Er worden ontwikkelingsmogelijkheden gecreëerd voor verschillende soorten loopbanen, omdat niet elke deskundige een leidinggevende wil zijn. Ook deskundigen kunnen meer verantwoordelijkheid nemen terwijl ze nog steeds kunnen profiteren van loopbaanontwikkeling. Naast rolverbreding wordt er ook ingezet op rolverrijking met nieuwe rollen zoals 'safety champion', 'quality champion' en 'people champion', die opnieuw kansen bieden aan medewerkers om hun talenten in te zetten en te leren. Want leren gebeurt zowel individueel, als in teamverband en als organisatie.

Download de presentatie

Over de auteur

Gino Quenis

Redacteur en CEO sinds 1999

Gino Quenis is de oprichter van Lean Lead. Hij heeft jarenlange ervaring in Lean en brengt mensen samen die vanuit de praktijk en met kennis van zaken anderen kunnen inspireren.

Auteur bekijken