Events

Lean Lead Award 2024 Atlas Copco Group

Bijdrage door
Gino Quenis
No items found.

Video beschikbaar voor leden na onze kick-off op 30/03/2022.

Video beschikbaar voor leden na onze kick-off op 30/03/2022.

Lean lead Award 2024 - Best practice- Atlas Copco Group

Atlas Copco’s Industrial Air Divisie wint de Lean Lead Award “Best Practice"voor zijn Kaizen-cultuur van continue verbetering, leren en delen!

21 februari 2024 - Atlas Copco is een Zweedse multinational, met zijn Compressor Technique Business Area (CTBA) hoofdkwartier gevestigd in Antwerpen en wereldwijd erkend als het meest gespecialiseerde kenniscentrum op het gebied van persluchttechnologie. De Industrial Air Divisie, onderdeel van CTBA, heeft vandaag de felbegeerde Lean Lead Award ‘Best Practice’ 2024 gewonnen.Deze onderscheiding bevestigt de toewijding van Atlas Copco Airpower aan operationele lean excellentie en voortdurende innovatie in de industrie van perslucht technologie.

Als marktleider in perslucht technologie heeft Atlas Copco een reputatie opgebouwd als een gedreven team dat zich inzet voor het ontwikkelen en produceren van een breed scala aan industriële compressoren en aanverwante producten. Gedreven door innovatie streeft het team ernaar om wereldwijd de beste perslucht systemen aan te bieden en complexe technische uitdagingen aan te gaan. Bij elke nieuwe generatie producten slaagt Atlas Copco erin om een volgend niveau van SmartProduction te realiseren. Door middel van Lean line design en Kaizen verbetert het team van Atlas Copco continu zijn processen en zet het nieuwe standaarden voor efficiëntie en kwaliteit.

Operationele uitmuntendheid is een kernwaarde voor Atlas Copco, waarbij een cultuurvan voortdurende verbetering centraal staat. Het bedrijf heeft operators tot het middelpunt van het productieproces gemaakt en via Lean-principes indrukwekkende verbeteringen gerealiseerd op het gebied van kwaliteit, levering en productiviteit. De inspanningen van Atlas Copco wordenook onderstreept door een voortdurende zoektocht naar verbetering, waarbij medewerkers kennis en ervaringen uitwisselen via een 'Kaizen methodiek'. BijAtlas Copco gelooft men dat 'sharing makes us all stronger', en daarom worden medewerkers aangemoedigd om te blijven trainen voor vaardigheden en deel te nemen aan het ‘never stop learning cultuur'. 

"We zijn verheugd en vereerd om de Lean Lead Award 2024 te ontvangen," aldus Luc Van de Vloet, International Project Leader Operations, Industrial Air of Atlas Copco. " Deze onderscheiding is een erkenning van ons voortdurende streven naar operationele excellentie en innovatie. We zijn vastbesloten om onze positie als marktleider te handhaven en te blijven innoveren om onze klanten wereldwijd de beste oplossingen te bieden."

De Lean Lead Award wordt toegekend aan organisaties die uitblinken in het toepassen van Lean-principes om operationele efficiëntie te verbeteren en duurzame resultaten te behalen.

Over de auteur

Gino Quenis

Redacteur en CEO sinds 1999

Gino Quenis is de oprichter van Lean Lead. Hij heeft jarenlange ervaring in Lean en brengt mensen samen die vanuit de praktijk en met kennis van zaken anderen kunnen inspireren.

Auteur bekijken

Meer artikelen over

Events

?