Events

Lean Lead Experience Day 2023

Bijdrage door
Gino Quenis
No items found.

Video beschikbaar voor leden na onze kick-off op 30/03/2022.

Video beschikbaar voor leden na onze kick-off op 30/03/2022.

LEAN LEAD KICK-OFF 2023!

Wij blikken zeer tevreden terug naar onze geslaagde kick off met bijna 200 aanwezigen en 110 TOP bedrijven die kiezen voor ons netwerk en samen het verschil willen maken! Ene dikke merci aan alle deelnemers ,  jullie hebben er samen een schitterende kick off van gemaakt !

Wij  bedanken ook nog onze schitterende sprekers Johan, Marlies en Tim voor het delen van hun inzichten.

Marlies Hermans benadrukte het belang van medewerkers betrokkenheid bij lean transformaties en hoe dit kan leiden tot betere resultaten en een hogere motivatie onder medewerkers. Ze legde uit hoe de SMS-methode kan worden toegepast om een succesvolle lean transformatie te realiseren en hoe deze innovatieve methode de communicatie, samenwerking en prestaties van teams verbetert.

Johan Meersman inspirerende ons met zijn praktisch en mensgerichte lean aanpak en hij slaagde erin om de complexiteit van het onderwerp op een begrijpelijke manier uit te leggen op 4 belangrijke domeinen: veiligheid, kwaliteit, prestaties en moraal.

Met tal van voorbeelden uit zijn eigen praktijkervaring, liet Tim Wiegel zien hoe een Obeya kan worden gebruikt in verschillende contexten, van de productontwikkeling tot de operationele activiteiten en de verbetering van bedrijfsprocessen. Hij gaf ook praktische tips over hoe je een Obeya kunt opzetten en effectief kunt leiden, en hoe je ervoor kunt zorgen dat het team betrokken en gemotiveerd blijft.

Hierna was het de beurt aan al onze deelnemers om in kleine werkgroepen hun uitdagingen te delen en om samen hun leertopics vast te leggen. Het was dus een geslaagde start van wat een veelbelovend lean-jaar vol goesting en passie belooft te worden!!Ook super hoe iedereen met elkaar en onze partners netwerkte en ervaringen uitwisselde met wat lekkers!

En wij als Lean Lead…. wij zullen ook dit werkjaar ons met veel goesting engageren om binnen de vele werkgroepen samenkomsten te organiseren waarin jullie ten volle kunnen leren van elkaar, elkaar inspireren en impact creëren !

Together we are stronger!

Dank aan onze partners

Brady Corporation
Logflow NV
Enginity
24Flow
Yitch!
PVO
Wilde Zwanen

Het Lean Team

Over de auteur

Gino Quenis

Redacteur en CEO sinds 1999

Gino Quenis is de oprichter van Lean Lead. Hij heeft jarenlange ervaring in Lean en brengt mensen samen die vanuit de praktijk en met kennis van zaken anderen kunnen inspireren.

Auteur bekijken