Team & Leadership

Leading with OBEYA

Bijdrage door
Gino Quenis
No items found.

Video beschikbaar voor leden na onze kick-off op 30/03/2022.

Video beschikbaar voor leden na onze kick-off op 30/03/2022.

Op onze recente Lean Lead Experience Day, waarbij 200 deelnemers aanwezig waren, gaf Tim Wiegel een lezing over "Obeya”,een Japanse term die verwijst naar een specifieke manier van visualisatie en teamwerk. Hij benadrukte de voordelen van het leiden van teams met behulp van een Obeya. Hij besprak hoe het gebruik van deze methode kan leiden tot een hogere efficiëntie, betere communicatie en een betere focus op de belangrijkste doelstellingen.

Met tal van voorbeelden uit zijn eigen praktijkervaring, liet Wiegel zien hoe een Obeya kan worden gebruikt in verschillende contexten, van de productontwikkeling tot de operationele activiteiten en de verbetering van bedrijfsprocessen. Hij gaf ook praktische tips over hoe je een Obeya kunt opzetten en effectief kunt leiden, en hoe je ervoor kunt zorgen dat het team betrokken en gemotiveerd blijft.

De lezing van Tim Wiegel was een van de hoogtepunten van onze Lean Lead Experience Day en trok de aandacht van veel deelnemers. Het was inspirerend om te zien hoe de Obeya-methode kan worden toegepast om de prestaties van een organisatie te verbeteren en te optimaliseren. Als u op zoek bent naar manieren om uw organisatie te verbeteren en betere resultaten te behalen, dan is deze lezing zeker de moeite waard om terug te bekijken op onze kennisbank.

Download de presentatie

Over de auteur

Gino Quenis

Redacteur en CEO sinds 1999

Gino Quenis is de oprichter van Lean Lead. Hij heeft jarenlange ervaring in Lean en brengt mensen samen die vanuit de praktijk en met kennis van zaken anderen kunnen inspireren.

Auteur bekijken