Smart

VCST Smart op weg naar de digitale fabriek van de toekomst

Bijdrage door
Tim Polleunis

Smart Industry 4.0

Lean Design Thinking

Video beschikbaar voor leden na onze kick-off op 30/03/2022.

Video beschikbaar voor leden na onze kick-off op 30/03/2022.

Tim Polleunis -  Manager Smart Factory

VCST, deel van de BMT groep, is wereldleider in de productie van tandwielen voor de automobielindustrie en gekend voor zijn superieure kwaliteit, flexibiliteit en efficiëntie. Om dit ook in de toekomst blijvend waar te maken begon het VCST team in 2019 aan een ambitieus Industry 4.0. transformatietraject.  Met een toegewijd team werd een mensgerichte visie & smart roadmap opgesteld op weg naar de digitale fabriek van de toekomst.  Met real-time gegevensverzameling en het connecteren van mensen, apparaten, machines en realiseren ze door een slimme en digitale manier van werken betrouwbaardere, geïntegreerde processen met maximale traceerbaarheid en top kwaliteit.

VCST gelooft rotsvast in de toekomst en investeert daarom in een nieuwe fabriek en performante medewerkers. Want naast digitalisering en een slimme analyse van productie & proces data is er de focus op de medewerker. VCST streeft naar een betrokken organisatie om samen flexibel te kunnen inspelen op een steeds veranderende omgeving. Want naast technologische innovatie en experimenteren is een menselijke aanpak dé sleutel tot succes binnen een duurzame digitale transformatie”

Over de auteur

Tim Polleunis

Manager Business Transformation

Tim streeft naar technologische innovatie om flexibel te kunnen inspelen op steeds veranderende omstandigheden. Met aandacht voor experimenteren en een menselijke aanpak gaat hij voor een duurzame digitale transformatie.

Auteur bekijken