LeanAuteurs

Lean Lead brengt mensen samen die vanuit de praktijk en met kennis van zaken anderen kunnen inspireren. Zo verwerft men nieuwe inzichten en wordt men met succes op weg geholpen naar Business excellence.

Redacteur en CEO sinds 1999

Gino Quenis is de oprichter van Lean Lead. Hij heeft jarenlange ervaring in Lean en brengt mensen samen die vanuit de praktijk en met kennis van zaken anderen kunnen inspireren.

Bekijk artikels

Process Engineer at Barco

Voor Hein Hanssens is Gemba een levensfilosofie. Het geeft hem zoveel energie om te zien hoe weerstand omgezet kan worden in motivatie en hoe operatoren kunnen (door)groeien. Met zijn Gemba kennis en kunde staat hij altijd paraat voor zijn team en maakt zo elke dag weer het verschil. Ook in ons netwerk mogen we dankzij Hein iGemba ontdekken.

Bekijk artikels

Process & development engineer

Anja haar enthousiasme voor mensen, technologie en elkaar versterken maakt dat zij voor vele in haar netwerk het verschil maakt. Met onafhankelijke managing support slaat ze de brug tussen Engineering en ICT, met de focus op innovatie, digitalisatie, optimalisatie en de medewerker. Zo initieert Anja in haar uitgebreid netwerk vele verbeter-activiteiten en transformaties. Zij deelt haar best practice graag met ons netwerk want Anja is ook overtuigd dat delen vermenigvuldigen is.

Bekijk artikels

Principal Engineer Sirris, Smart and Digital Factory

Pascal is een gedreven lean & QRM expert en heeft veel ervaring in lean transformaties en in de implementatie van zelfsturende systemen. Al jaar en dag neemt Pascal het voortouw  om bedrijven te inspireren om hun levertijd radicaal te verkorten met de 'quick response manufacturing'-strategie. Ook in ons lean lead netwerk deelt hij graag inspirerende lean & QRM cases en tips.

Bekijk artikels

Plant Efficiency Coördinator

Piet is in hart en nieren een Volvo medewerker die vanuit zijn rol als Efficiency Coordinator Plant VCG & Global Best Practice Sharing Coordinator Trim& Final beter dan wie ook weet en begrijpt dat Sharing Caring is. Hetgeen hij ook graag in ons netwerk doet.

Bekijk artikels

Operations Manager Car Logistics

Tom maakt met een enthousiast team werk van lean. Hierbij staan 'leren & elkaar helpen met humor' hoog in het vaandel. Hij zoekt steeds de juiste lean teamspirit ook in ons netwerk.

Bekijk artikels

Operations Director

Jan is al jaar en dag gebeten door de lean microbe. Hij staat dan ook altijd klaar met raad en daad voor zijn organisatie, team en ons lean lead netwerk.

Bekijk artikels

Multisite Operations Systems and Solutions Leader

Jouw productiviteit van morgen start vandaag met de juiste SMART technologie. Maar wat is de juiste technologie voor jouw specifieke situatie? En is technologie het enige? Johan Vanacker deelt zijn inzichten en ervaringen op vlak van een gestructureerde ind 4.0 aanpak en zijn advies: begin niet met de coolste technologische snufjes, maar breng in kaart waar je staat en sla geen stappen over als je je fabriek duurzaam slimmer wil maken.

Bekijk artikels

Managing Director

Danny een ervaringsdeskundige die al jaar en dag het voortouw neemt in zijn organisatie op zoek naar the next step in lean en QRM .Tevens deelt hij graag zijn ervaringen in ons netwerk.

Bekijk artikels

Manager Business Transformation

Tim streeft naar technologische innovatie om flexibel te kunnen inspelen op steeds veranderende omstandigheden. Met aandacht voor experimenteren en een menselijke aanpak gaat hij voor een duurzame digitale transformatie.

Bekijk artikels

Lean and continuous improvement lead at Estee Lauder

Jef Rutten is een believer van Lean en Six Sigma methodologieën om over de hele organisatie en supply chain te verbeteren,  van OEE tot het verminderen van Cost Of Quality. Samenwerken met een verscheidenheid van teams in de ganse ketting is hierbij voor Jef zeer belangrijk. Tot slot deelt Jef ook graag best practices in zijn organisatie en bij Lean Lead.

Bekijk artikels

Lean Manager Machine Rolled Cigars BE

Wouter is een lean believer die graag op de Gemba het verschil maakt. Meer nog hij coached en deelt graag zijn kennis met zijn organisatie, zijn team en via deze artikels in ons lean lead netwerk.

Bekijk artikels

Lean & Operational Excellence Manager

Pepijn is een gepassioneerd lean believer die elke dag opnieuw het verschil wil maken binnen zijn organisatie, team en ons netwerk. Zijn slogan is: “If you point at the Moon, don't look at the finger!"

Bekijk artikels

Inspiring Kaizen expert @ LEAN.4.PRO

Mark is een gepassioneerd en gedreven Lean by Kaizen expert. Gedurende vele jaren heeft Mark de bezieling van Art Byrne en de coaching van Japanse senseis mogen ervaren. Dagelijks waren ze als veranderteam op de Gemba om met kleine kaizen verbeteringen een grote transformatie te realiseren. Nu stelt Mark zijn jaren kaizen en Gemba ervaring ter beschikking voor andere Lean believers en bedrijven. Met zijn ervaring, quotes en lean drive inspireert Mark velen in ons netwerk!

Bekijk artikels

Continuous Improvement Manager

Mario is wat men noemt een natuurlijk Lean Coach & methodisch expert die met zijn jaren ervaring en inzichten het verschil maakt voor een organisatie. Ook ons netwerk geniet vaak mee van de continue voortschrijdende lean inzichten en ontwikkelingen.

Bekijk artikels

Continous improvement expert

In zijn gekende stijl en lean enthousiasme weet Christian iedereen mee te nemen. Meer nog geen enkele kans laat hij onbenut om het belang van de medewerkers in de schijnwerpers te plaatsen. De menselijke kant van lean is Christian!

Bekijk artikels

CI Lead - Packaging GEOS Europe / Cargill Oil & Seeds EMEA

Stefan is een ervaringsdeskundige in operational excellence. Als People en change manager met meer dan 20 jaar ervaring heeft hij al vele waters doorzwommen en met volharing succesvolle veranderingen gerealiseerd.

Bekijk artikels

Business Development Manager

Met meer dan 10 jaar ervaring in problem solving & visual Management ondersteunt Luk graag andere door middel van een rondgang op de productievloer. Op de Gemba zal hij met veel ervaring en passie andere advies geven en ondersteunen met het zoeken naar gepaste oplossingen. “Identity and protect people, products and places for a safer & more productive world. Zo ook via het delen van inzichten en best practice in ons Lean Lead netwerk.

Bekijk artikels