Events

Lean Lead Kick-off 2019

Bijdrage door
Gino Quenis

Lean Leadership

People & Teamwork

Lean Change Management

Video beschikbaar voor leden na onze kick-off op 30/03/2022.

Video beschikbaar voor leden na onze kick-off op 30/03/2022.

We blikken tevreden terug naar onze feestelijke kick off op 28 februari 2019 waarbij we ons 10 jarig bestaan gevierd hebben. Met 130 deelnemers en bijna 100 bedrijven zorgden we voor een ‘full house’ in Bluepoint!
Voor Yvan Vangeneugden Euroclear is Lean office een management visie, met speciale aandacht voor het change verhaal om mensen anders te doen kijken naar problemen., anders te doen werken en iedereen aan te zetten om opnieuw grenzen te verleggen. Vervolgens toon Piet Bosschaert  van Volvo Car wat de Gentse Volvo-fabriek zo speciaal maakt !  Namelijk “Mensen” en hun passie om een Volvo wagen te ontwikkelen en te bouwen.  Hierbij kiest men voor een Gemba aanpak om  “Best in Class” te worden.   Aansluitend vertelde zijn collega Dirk Peelman en Werner Van den Broeck hoe zij het gebrek aan technisch geschoold personeel aanpakken .  Vanuit de Volvo Car Academy startte men samen met “TEO" een innovatieve aanpak van e-learning en technische opleidingen.

Tot slot neemt Steven Blom, een gedreven visionair ons mee in zijn Monozukuri aanpak of de menselijke kant van lean.  Deze visie combineert het verbeteren van het technische met het sociale systeem door het ‘doen met aandacht &Trots zijn op vakmanschap”  Nadien werd er in de verschillende werkgroepen kennisgemaakt en kon men in een open gezellige sfeer kennis ,ervaringen en inzichten delen

Over de auteur

Gino Quenis

Redacteur en CEO sinds 1999

Gino Quenis is de oprichter van Lean Lead. Hij heeft jarenlange ervaring in Lean en brengt mensen samen die vanuit de praktijk en met kennis van zaken anderen kunnen inspireren.

Auteur bekijken