Continuous Improvement

Brady, de visuele werkplek

Bijdrage door
Luk De Troyer
No items found.

Video beschikbaar voor leden na onze kick-off op 30/03/2022.

Video beschikbaar voor leden na onze kick-off op 30/03/2022.

De visuele werkplek is een lean concept om belangrijke informatie te voorzien daar waar die zichtbaar moet zijn voor medewerkers. De visuele werkplek, cruciaal voor 5S, maakt lean verbeteringen duidelijk zichtbaar, onmiddellijk begrijpbaar en eenvoudiger naleefbaar.

Minder verspilling

Wist u dat slechts een fractie van uw activiteiten toegevoegde waarde inhoudt voor uw klant? Taiichi Ohno, medeontwikkelaar van het Toyota-productiesysteem, stelde dat verspilling in niet-lean productieomgevingen tot 95% van alle kosten vertegenwoordigt.

De oorzaak van die verspilling is doorgaans een gebrek aan informatie: werknemers weten niet wat de beste manier is om hun werk te doen. Tijd wordt verspild aan zoeken, wachten en herwerken.

In een visuele werkplaats beschikken de werknemers over de informatie die ze nodig hebben om hun werk doeltreffend uit te voeren. Goed gelabelde magazijnrekken zullen medewerkers bijvoorbeeld toelaten om snel de juiste items te vinden, omdat ze de informatie hebben om alles in 1 oogopslag te verifiëren.

Kennis verbeteren

Een doeltreffende visuele markering toont medewerkers de gepaste procedures en veiligheidsinformatie op de juiste plaats, en op het juiste moment. Dat maakt het werk eenvoudiger, efficiënter, en versnelt bovendien de opleiding van nieuwe medewerkers.

Enkele voorbeelden: 

●  Procedurelabels: verstop procedures niet in mappen, maar breng ze tot leven in de werkplaats waar werknemers ze dagelijks kunnen zien en gebruiken.

●  Leidingmerkers: informeer werknemers en externe ploegen snel en eenvoudig over de inhoud en stroomrichting van elke leiding.

●  Veiligheidspictogrammen: breng mogelijke gevaren in kaart, communiceer ze, en voeg de gepaste veiligheidsmaatregelen toe.

●  Statusmarkering: maak duidelijk welk gereedschap recent geïnspecteerd is om ongevallen met falende uitrustingen te vermijden.

●  Aan/uit labels: geef duidelijk de aan/uit positie van schakelaars aan om ongevallen en productiestops te vermijden.

 Een doeltreffende visuele markering toont medewerkers de gepaste procedures en veiligheidsinformatie op de juiste plaats, en op het juiste moment. Dat maakt het werk eenvoudiger, efficiënter, en versnelt bovendien de opleiding van nieuwe medewerkers.

Het is duidelijk: visuele markeringen in de werkplaats geven medewerkers de informatie die ze nodig hebben om taken efficiënt uit te voeren, en bovendien ongevallen te vermijden.

Verbeterde productiviteit

Een efficiënte 5S visuele werkplaats verbetert de productiviteit. Weet u bijvoorbeeld hoeveel tijd medewerkers per shift spenderen aan het zoeken naar (en hopelijk vinden van) het juiste gereedschap? Of hoeveel gereedschap jaarlijks verloren raakt in uw bedrijfsgebouwen, en dus wordt bijbesteld? 

Gereedschap identificeren volgens werkcel en operator, en aanbieden op schaduwborden in de werkplek, verhoogt de beschikbaarheid van tools. Niet alleen kunnen ze sneller ontleend worden, de visuele markering ondersteunt medewerkers ook om ze naar dezelfde plaats terug te brengen.

Over de auteur

Luk De Troyer

Business Development Manager

Met meer dan 10 jaar ervaring in problem solving & visual Management ondersteunt Luk graag andere door middel van een rondgang op de productievloer. Op de Gemba zal hij met veel ervaring en passie andere advies geven en ondersteunen met het zoeken naar gepaste oplossingen. “Identity and protect people, products and places for a safer & more productive world. Zo ook via het delen van inzichten en best practice in ons Lean Lead netwerk.

Auteur bekijken