Team & Leadership

Werkgeluk | Leading in 4D

Bijdrage door
Gino Quenis
No items found.

Video beschikbaar voor leden na onze kick-off op 30/03/2022.

Video beschikbaar voor leden na onze kick-off op 30/03/2022.

Met veel plezier kijken we terug naar onze geslaagde kick-off en vele van jullie werden geïnspireerd door de lezing van Dajo De Prins. Aansluitend hebben wij voor jullie een verdiepend webinar “werkgeluk” georganiseerd met Neuropsycholoog en bedrijfsexpert Katelijn Nijsmans van HOWSWORK.

Leidinggevenden spelen een centrale rol in het werkgeluk van hun medewerkers. Jouw sturing is bepalend voor het werkplezier en de tevredenheid van jouw teamleden. Het is geen kernfysica: uit onderzoek komt helder naar voren welke factoren werkgeluk bepalen en op welke van die factoren leiders invloed kunnen uitoefenen. Tijdens dit webinar gingen we concreet aan de slag met hoe jij als leidinggevende kan sturen op werkgeluk aan de hand van het 4 framework© met tevredenheid, plezier, engagement en zingeving.

Zinvolheid van het werk, talenten en passies goed inzetten, werk erkennen en eerlijk belonen, gepaste autonomie verschaffen en waken over het evenwicht tussen werk en privé. Ook Happiness interventions  (teambuildings, mindfulness, een koffiehoek, sportactiviteiten..) kunnen ingezet worden voor meer werkgeluk. Al mogen zij nooit een vervanging zijn van de fundamentals. De kunst voor leidinggevenden bestaat er dus in om de verschillende instrumenten om te sturen op geluk, kundig in te zetten. Een kunst die je kunt leren.

En dat is exact wat jullie kunnen doen op onze volgende leadership training “Werkgeluk" van 7/9/2022 met Neuropsycholoog en bedrijfsexpert Katelijn Nijsmans.

Schrijf je vandaag nog in. Wij kijken uit om elkaar terug te zien!

Link: https://www.leanlead.be/activiteiten/leadership-training-werkgeluk-leadership-training-werkgeluk-leading-in-4d

Over de auteur

Gino Quenis

Redacteur en CEO sinds 1999

Gino Quenis is de oprichter van Lean Lead. Hij heeft jarenlange ervaring in Lean en brengt mensen samen die vanuit de praktijk en met kennis van zaken anderen kunnen inspireren.

Auteur bekijken