Team & Leadership

Lean Leadership @ Signify: De rol van de leider in de borging van de Lean cultuur

Bijdrage door
Gino Quenis
No items found.

Video beschikbaar voor leden na onze kick-off op 30/03/2022.

Video beschikbaar voor leden na onze kick-off op 30/03/2022.

Lean leadership, ga voor betrokken medewerkers en zelfstandige teams

Lean is  'a way of working‘ en de menselijke kant van lean is even belangrijk, neen zelfs belangrijker dan de lean methodes. Want in een lean-organisatie begrijpen medewerkers en teams wat de waarde is voor hun klant en streven ze om deze continu te verbeteren.

Medewerkers gaan dus niet op zoek naar verbeteringen voor hun eigen belang of dat van hun afdeling.  Ze werken vanuit het perspectief van de totale productie ketting of waardestroom om producten en diensten te leveren met zo weinig mogelijk inspanning en fouten. Met deze werkwijze stijgt naast de klanttevredenheid ook het plezier van medewerkers= fun@work. Lean is niet een programma maar een filosofie, een manier waarop de medewerker, een team en de organisatie denkt, beslist en handelt.

Jan Verwerft Lean Master bij Signify deelt zijn inzichten en ervaring over rol van de leider in de borging van de Lean cultuur!

Download de presentatie

Over de auteur

Gino Quenis

Redacteur en CEO sinds 1999

Gino Quenis is de oprichter van Lean Lead. Hij heeft jarenlange ervaring in Lean en brengt mensen samen die vanuit de praktijk en met kennis van zaken anderen kunnen inspireren.

Auteur bekijken